Er varerne ægte?

Husk din sunde fornuft, når du handler på nettet

I gamle dage var det nemt at se, om en vare var ægte. Al fragt foregik mellem en dansk eller nordisk importør og ud til autoriserede forhandlere, så man kunne næsten altid regne med at få den rigtige vare ind ad døren.

I dag er vejen lidt længere, og det har indflydelse på sporbarheden. Jo flere folk, varerne skal igennem, jo større sandsynlighed er der for, at du støder ind i et broddent kar. Det betyder, at du aldrig kan være 100 procent sikker på, at du får den ægte vare leveret, og her gælder det om at bruge sin sunde fornuft. Uanset hvilken webshop, du køber fra, så husk at tjek op på varen. Skulle det vise sig, at din vare ikke er ægte, så husk at du kan bruge dine 14 dages fortrydelsesret og få pengene tilbage.

Husk at tjek op på det hver gang. Falske varer er desværre meget populære, og det betyder, at man skal se sig godt for – også på nettet.

Det ser ikke ud som på billedet

I forbindelse med falske varer, så kan du også komme ud for, at varen, du får ind ad døren, ikke ligner den på billedet. Nogle gange går der opslag viralt på Facebook med folk, der har købt en kjole, der slet ikke ligner den, de bestilte. I de tilfælde kan du naturligvis også udnytte dine rettigheder og få pengene tilbage. I værste tilfælde kan du klage til Forbruger Europa, som hjælper dig med at føre klagesager.